Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

We CARe for you!

‘Hou vol, dit is tijdelijk’, ik hoor het ze weken geleden allemaal nog zeggen: de virologen, politici,… Uhu, het is tijdelijk, maar dat tijdelijk zijn begint toch wel lang te duren hé, vind je ook niet? En dat tijdelijk zijn zie ik ondertussen toch ook uitlopen naar ‘op langere termijn’. Maar over welke termijn spreken we dan? Joost (1) mag het weten. 

Voor het CAR werden de maatregelen keer op keer verlengd: telewerken is de norm en enkel (dringende) contacten die niet vanop afstand kunnen plaatsvinden, mochten onder strikte voorwaarden face-a-face in het CAR doorgaan. Jullie weten intussen allemaal hoe we onze zorg tijdens deze periode op andere manieren organiseerden om jullie bij te staan.

De afgelopen weken was het nogal druk. We hebben volop nagedacht en ons voorbereid om onze face-a-face werking geleidelijk, gefaseerd en op een veilige manier terug op te bouwen. We staken de koppen bijeen en sloegen de handen in elkaar (ja, figuurlijk, uiteraard!) om mondmaskers te maken, gidsen en draaiboeken uit te werken, te voorzien in materiaal ivm de hygiënische maatregelen,… Het denkwerk en de praktische uitvoering hebben hun vruchten afgeworpen. We staan klaar (ja, we geven dat toe, met een klein beetje bezorgde, maar toch vooral met moedige en ongedurige hartjes!) om stap voor stap de zorg weer wat te kunnen uitbreiden, opbouwen of op andere manieren te organiseren. We doen dit in overeenstemming met de richtlijnen vanuit het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Welnu, we hebben groen licht gekregen om onze plannen beetje bij beetje vanaf deze week in de praktijk om te zetten. Jullie (onze zorggebruikers) zullen zeker door iemand van het CAR gecontacteerd worden over wat dit kan betekenen voor jouw concrete situatie.

Wie graag nog eens alles op een rijtje heeft, kan steeds terecht op https://www.ascendere.be/corona/ voor de meest recente stand van zaken.

Een overzicht van begin tot nu in een notendop, kan je ook hieronder bekijken.

Zoals ik al schreef was het de afgelopen weken dus nogal druk. En eerlijk, ik kon even het woord ‘Corona’ niet meer horen. Een toertje lopen (2) kan goed doen in zo’n geval. Beweging is immers belangrijk (3), dit werd deze week extra in de verf gezet en werd zelfs naar voor geschoven als preventie (4) in de strijd tegen het Corona-virus: #quarant(r)aine(n).
Een aantal beweeg-initiatieven op een rijtje: 

Voor volwassenen

 

Voor kinderen

Onze kiné’s bezorgden ook nog dit tof beweegmateriaal:

bord-ganzensport

Opdrachtenblad-handleiding-ganzensport

bewegingsganzenbord

Wellicht was niet alleen mijn week nogal hectisch en druk, maar die van jou misschien ook. Of misschien viel het deze week nogal mee, maar had je het vorige week zwaar of komt er nog een lastige week aan. De eindspurt is nog niet ingezet, we moeten het nog wel even volhouden. Daarom is het ook belangrijk om voor onszelf te zorgen (cliché-cliché, maar te belangrijk om niet nog eens te herhalen).

Een aantal zelfzorg-initiatieven op een rijtje:

Waar we ook allemaal elke week druk mee bezig zijn is het wassen van onze handen. Wist je dat het op 5 mei de internationale dag van de handhygiëne was?

We herhalen hieronder nog eens hoe je dit precies moet doen.

Best grappig hoe vaak ik het woord ‘druk’  al gebruikt heb in deze post. En dat in tijden van Corona… in tijden van lege agenda’s (5). Heb jij weinig last van de drukte, maar is het eerder zo dat de verveling toeslaat?

En om af te sluiten nog even dit op het hart druk-ken 😉

 

(1) Als Joost dit zou lezen, mag hij altijd iets laten weten en ons een antwoord  bieden 😉

(2) In de buitenlucht lopen is een goed alternatief voor ‘ervan weglopen’ of ‘er de muren van oplopen’

(3) Zo dacht ook onze Nationale Veiligheidsraad: de woorden ‘kajakken’, ‘golfen’ en ‘tennissen’ hadden ze op de vorige persconferentie toch wel met stip genoteerd.

(4) Let op: bewegen kan bijdragen aan een goede algemene gezondheid, maar vervangt geenszins de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen die we uiteraard nog steeds dienen te respecteren.

(5) Of net niet – misschien staat jouw agenda wel vol gepland met digitale afspraken?