Waar staan we voor

Wie zijn we

Wat doen we

Vacatures

Krabbels & Babbels

Stage

Jaarverslagen

Wist je dat… de week van de opvoeding (16 – 23 mei) dit jaar in een nieuw jasje zit? Ze werd namelijk omgedoopt tot de ‘week van de groeilamp’! Op de website kan je een heleboel interessante webinars en (online) workshops vinden.

Wist je dat… de campagne mensen wil laten nadenken over hoe we een omgeving kunnen creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te groeien? Daar speelt opvoeding een centrale rol in, zo lezen we op de website, maar het gaat nog om zoveel meer. ‘Het gaat ook om letterlijk en figuurlijk ruimte maken om te groeien. Ook ouders en andere opvoeders groeien in hun rol. Het is een proces, met topdagen en dagen dat het wat minder gaat. Dat idee wil de nieuwe campagne uitstralen. Geen wisselende jaarthema’s meer, elk jaar zeggen we in mei luid en duidelijk: een applaus en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien’.

Ken je… het Huis van het Kind al? Bij hen vind je informatie over de ontwikkeling, gezondheid of opvoeding van je kind, krijg je positieve ondersteuning en advies of kan je deelnemen aan activiteiten en workshops. Komt jouw kind naar het CAR? Uiteraard staat ook onze deur steeds open voor vragen of een babbel rond ‘opgroeien’, ‘opvoeden’, ‘ouderschap’,…

Wist je dat… ouderschap zo’n belangrijk thema is dat er op deze website een volledige pagina aan wordt besteed?

Wist je dat… je ouders/opvoeders een tof digitaal schouderklopje kunt geven? Zet jij ook iemand in de spotlight met een ‘groeikaartje’?

Wist je dat… ik na twee minuten googelen naar quotes rond opvoeden moeilijk kon kiezen en ik er daarom hieronder dan maar twee post? ?

Wist je dat… iedereen meer dan welkom is om via een reactie op onze facebookpost aan te vullen met een eigen persoonlijke quote of anekdote: ‘ouderschap is…’, ‘opvoeden is…’ Wie bijt de spits af? We zijn benieuwd! 🙂