Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

Tijdens de week van de veerkracht organiseerden SAMOO Gent vzw, de mobiele werkers geestelijke gezondheidszorg (PAKT) en de Dienst outreachend werk Stad Gent een wereldrecordpoging: https://www.delangstewachtrij.be/

Gisteren kwamen maar liefst 571 mensen samen in Gent en deden ze een poging om ‘de langste wachtrij’ te  vormen. Een ludieke actie, met een serieuze boodschap. “We moeten tegenwoordig zoveel wachten. We wachten op de trein die vaak te laat is, op een nieuwe auto waarvoor er geen onderdelen zijn. Op sommige luxe-uurwerken moet je zelfs tien jaar wachten. Ambetant. Maar nog erger wordt het als je wacht op broodnodige hulp die niet komt. Als je kind mentale problemen heeft, maar je kan nergens terecht. Je al tien jaar op een wachtlijst staat voor een sociale woning. Wachten op hulp bij een psycholoog,…”, zo lezen we op de website van SAMOO.

Het is intussen bijna twee jaar geleden dat we dit postten op onze blog: https://www.ascendere.be/wachten-op-hulp/ . Helaas is het thema tot op de dag van vandaag nog steeds brandend actueel. De wachtrijen zijn vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Maar vanuit het CAR worden we hier ook dagdagelijks mee geconfronteerd.

Omdat we niet fysiek aanwezig konden zijn op het moment van de wereldrecordpoging van de langste wachtrij, maakten we met collega’s en zorggebruikers een filmpje om vanop afstand de actie mee te steunen. Op die manier willen ook wij meer zichtbaarheid geven aan de wachtlijstproblematiek en de vele wachtenden een hart onder riem steken.

Uiteindelijk werd het wereldrecord niet gebroken. De vorige teller stond op 756 wachtenden, er waren dus zo’n 200 mensen tekort. Maar als we de wachtenden uit ons filmpje meetellen, komen we volgens ons toch aardig dichtbij 😊.