Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

Tijdens deze zestiende Vlaamse week tegen pesten willen we vanuit het CAR samen een vuist maken tegen pesten.

Hoe willen we ons steentje bijdragen?

1) We vinden het belangrijk dat er ingezet wordt op het creëren van een veilige omgeving, waar diversiteit omarmd wordt. Een goede sfeer in een groep (school, klas, gezin, team,…) is helpend om pestsituaties te voorkomen. Help jij ons om deze positieve vibes te verspreiden?

2) Daarnaast willen we het pest-thema bespreekbaar maken en zorgen voor verbinding. Benieuwd hoe we dit vanuit het CAR trachten te doen? Bekijk dan snel de filmpjes uit onze verschillende vestigingen.

CAR Klim Op laat met stippen, posters en kaartjes zien dat zij een pestvrije omgeving zijn, waar openlijk over dit thema kan en mag gepraat worden.

Slaan jouw armen en benen ook in de knoop na enkele pasjes van de oorspronkelijke dansinstructies bij het STIP-IT lied van Ketnet? Geen nood! CAR De Schakel maakte een eigen versie met vereenvoudigde danspasjes. Op die manier is het dansje toegankelijk voor iedereen. Zet je beste (dans)beentje maar voor! ?

CAR De Springplank en CAR De Locomotief delen interessante (boeken)tips rond het bespreekbaar maken van gevoelens, het vergroten van het zelfvertrouwen en het stimuleren van de weerbaarheid van kinderen.

Nood aan meer informatie of inspiratie rond het pest-thema? Neem dan zeker hier een kijkje!