Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

Dat het zware maanden waren, is in allerlei artikels en programma’s al uitgebreid aan bod gekomen. Ik ga hier dan ook niet in herhaling vallen door daar een hele tekst over te schrijven. Het waren gewoon zware maanden, voor mij, voor jou, voor iedereen. PUNT.

De zomervakantie staat voor de deur. Hoewel ik dit jaar niet echt heb afgeteld (we leefden immers lang in onzekerheid omtrent onze zomerplannen), ben ik nu toch blij dat het EIN-DE-LIJK zover is. Ik neem me voor om ook mijn piekergedachten en stresshormonen op verlof te sturen (die hebben toch nog meer dan genoeg overuren staan van de afgelopen maanden). Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar deze tips kunnen je al een eind op weg helpen.

Voor volwassenen

Bewust omgaan met je gedachten zonder erin verstrikt te raken

Werken aan je mentale weerbaarheid

Fit in je hoofd, goed in je vel

Voor kinderen

Ontdek hier hoe je je weer vrolijk en rustiger in je hoofd kunt voelen

Met deze flipkaartjes van Klasse leer je om piekergedachten om te buigen tot helpende gedachten. Tip: dit principe kan toegepast worden voor alle negatieve gedachten!

Versier je living met de positieve gedachten slinger van Klasse

Hulp nodig? Vraag gerust raad aan één van de psychologen!

Oké, toegegeven, mijn Corona-piekerfabriek gaat wellicht niet volledig in collectieve zomersluiting, maar zal draaien op een minimale bezetting: een gezonde waakzaamheid en verstandige alertheid blijven in deze periode uiteraard geboden!

Ik denk dat iedereen net zoals ik uitkijkt naar een deugddoende vakantie: even rust nemen en energie bijtanken. Uiteindelijk gaat mijn reis toch door! En wat ik op vakantie ga doen? Wel euh… is het oké om te zeggen dat het geen ‘druk-druk-druk-programma-vol-met-leuke-uitjes-en-hippe-adresjes’ wordt? Ik heb eerder nood aan een ‘ik-zie-wel-waar-ik-zin-in-heb-en-doe-het-vooral-op-het-gemak-programma’. 

Ga jij voor een ‘staycation’ en ben je nog op zoek naar wat invulling?

Uitstapjes

Corona-proof activiteiten voor de kids

Wat je ook gaat doen, wanneer je het ook gaat doen en met wie je het ook gaat doen, vanuit het CAR hopen we vooral op een WARME zomer voor IEDEREEN. En dan hebben we het niet alleen over de temperaturen. Laat ons er vooral voor zorgen dat afstand houden geen synoniem is van afstandelijkheid. Integendeel, laten we – met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen – ervoor zorgen dat we nabij zijn voor elkaar.

 

We wensen iedereen dus een WARME zomer en een deugddoende vakantie!