Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

Had je mij twee maanden geleden gezegd dat ik binnenkort zou beginnen bloggen, dan zou ik heel verbaasd gekeken hebben. Maar kijk nu, ik zit hier weer te schrijven aan een volgende blogpost. En deze keer schrijf ik over kaartjes. Jawel, over kaartjes! Het klinkt bijna retro, anno 2020, in een digitaal tijdperk waarin de communicatiemogelijkheden eindeloos lijken.

Laten we beginnen met een klein vleugje geschiedenis. Wist je dat de eerste wenskaarten reeds in de 15e eeuw hun intrede deden? De rijkere mensen stuurden deze naar hun geliefden. Om jullie niet te vervelen met een lang historisch overzicht vliegen we er even door: postkaarten en ansichtkaarten kwamen op in de eeuwen nadien, halverwege de nineties werden de e-cards populair en voilà, we zijn terug bij het heden: 2020.

Terug bij het heden: een tijd waarin kaartjes sturen omwille van de Corona-crisis populairder is dan ooit. Nu we afstand moeten houden en elkaar niet mogen bezoeken, zoeken we andere manieren om elkaar te bereiken en te laten weten aan vrienden en familie dat we aan hen denken. Een kaartje sturen is één van die manieren.

En daarbij willen we jullie een handje helpen (geen nood: een figuurlijk handje ;-)). Vanuit ons CAR ontwierpen we vijftien verschillende kaartjes met een warme boodschap voor een breed doelpubliek.

We lanceren dit initiatief omdat…

 • We willen inzetten op verbinding op een laagdrempelige manier. Je leest het overal, het is zo immens belangrijk om in deze periode toch ‘verbonden’ te blijven.
 • We jullie een duwtje in de rug willen geven. Misschien weet je soms niet zo goed wat je moet schrijven of zeggen of vind je de juiste woorden niet?
 • We jullie een hart onder de riem willen steken. We beseffen dat het geen evidente periode is, maar we zijn er voor jullie.
 • Het altijd leuk is om een kaartje te krijgen 🙂

Op welke manier kunnen de kaartjes gebruikt worden?

 • De kaartjes kunnen hier onderaan de pagina gedownload worden. Je kan kiezen uit vijftien verschillende boodschappen.
 • Je kan het kaartje naar iemand sturen via sociale media of de digitale communicatiekanalen. Je kan het ook uitprinten en lekker oldschool opsturen per post.
 • Je kunt nog extra tekst bij het kaartje schrijven, maar dit is niet noodzakelijk. We stelden de kaartjes zo op dat de boodschap voor zich spreekt.

Door wie en naar wie kunnen de kaartjes verstuurd worden?

 • Onze kaartjes zijn gratis te downloaden en mogen verspreid worden door iedereen, voor iedereen.
 • Aan mijn collega’s: misschien is het een leuk idee om eens een kaartje te sturen naar de kinderen/ouders die door jullie begeleid worden, naar collega-hulpverleners,…
 • Aan de ouders van de kinderen die naar het CAR komen: het kan fijn zijn om een kaartje te sturen naar een andere ouder of er samen met je kind eentje uit te kiezen om naar vriendjes te sturen,…
 • Aan alle andere bezoekers van onze blog- of Facebookpagina: voel je vrij om van onze kaartjes gebruik te maken: spread the word, deel de kaartjes naar hartenlust!