Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

CAR De Springplank - Lede, CAR De Locomotief - Ninove

34,5/38 vervangingscontract wegens zwangerschapsbeschermingsrust

Psycholo(o)g(e)

Ascendere is de overkoepelende vzw van CAR Klim Op (Eeklo), CAR De Springplank (Lede), CAR De Locomotief (Ninove) en CAR De Schakel (Wetteren). We onderzoeken en behandelen (voorschoolse) peuters, kleuters, kinderen en jongeren met ontwikkelingsmoeilijkheden op een multidisciplinaire en wetenschappelijk gefundeerde manier. We vertrekken steeds van de mogelijkheden van het kind en zijn omgeving. Zo streven we naar empowerment en maximale maatschappelijke participatie van kinderen en hun gezin. Laagdrempeligheid is een belangrijke troef van ons. Samenwerking met andere diensten vinden we heel belangrijk.

Meer algemene informatie over onze werking vind je op www.ascendere.be.

Voor onze vestigingen in Lede en Ninove zoeken we nog een psycholo(o)g(e).

Functieomschrijving

Voor de ondersteuning van onze teams in Lede en Ninove zijn we op zoek naar een psycholoog (m/v/x) met goesting, een oog voor de zorggebruiker en zijn omgeving, een brede kijk op context en maatschappelijke factoren en een hart voor het vak.
• Je werkt mee aan de realisatie van een kwalitatief hoogstaand aanbod voor kinderen en jongeren. Zo sta je in voor de eerste contacten met de ouders en externen, therapeutische begeleiding en het participeren aan verschillende multidisciplinaire teams.
• Je bent geïnteresseerd in het ontwikkelen van een visie in het team. Je houdt de vinger aan de pols op inhoudelijk vlak en de nieuwste ontwikkelingen in het veld van diagnostiek en therapie.
• Je werkt graag laagdrempelig, je bent aanwezig in de leefwereld van (kwetsbare) gezinnen en je werkt verbindend.

Aanbod

Je komt terecht in een aangename en collegiale werksfeer met een ondernemend en professioneel multidisciplinair team waarbij het kind en zijn omgeving centraal staan. We onderhouden goede contacten met zowel ouders, kinderen als externen. Er is veel ruimte tot eigen inbreng, zowel op inhoudelijk als beleidsmatig vlak.

• Contract van 34,5u/week – waarvan 22,5 in CAR De Locomotief (Ninove) en 12u in CAR De Springplank (Lede) – voor een langdurige vervanging wegens zwangerschapsbeschermingsrust.
• Dag werk, vast uurrooster
• Een afwisselende en boeiende functie in een dynamische organisatie met een aangename werksfeer en gedreven collega’s
• Ervaring is geen voorwaarde. Relevante anciënniteit kan overgenomen worden.
• Verloning volgens ific niveau 16
• Vergoeding woon-werk (gratis treinabonnement, fietsvergoeding,…)

Profiel

We zoeken een teamplayer – die toch zelfstandig kan werken – met affiniteit voor het werken met kinderen en jongeren met complexe problemen. We hechten belang aan betrokkenheid van de ouders. We werken intensief samen met doorverwijzers en externe partners om samen tot een professioneel hulpverleningsparcours te komen waarbij het kind centraal staat. Cliëntgerichtheid, samenwerking, kwaliteit, innovatie en ambitie, transparantie, een constructieve ingesteldheid en inspraak van ouders en andere betrokkenen zijn daarbij sleutelconcepten. Proceslogica staat bij ons centraal.
Naast een multidisciplinaire werking is er aandacht voor het trans- en interdisciplinair werken, waarbij elke discipline vanuit zijn eigen specialisatie een aanvullende inbreng heeft binnen het team.

Specifieke competenties en vereisten:
• Diploma master psychologie
• Uitvoeren van onderzoek bij (voorschoolse) peuters, kleuters en kinderen met ernstige en complexe ontwikkelingsstoornissen
• Geven van therapie
• Vlot in gesprek kunnen gaan met ouders en hun netwerk
• Je zorgt ervoor dat kinderen en ouders hun rechten kunnen verzilveren en je weet hoe je complexe problemen op een kritische en genuanceerde manier kan benaderen
• Mondelinge en schriftelijke rapportering van intake-, onderzoeks- en therapiegegevens aan ouders, verwijzers, scholen e.a.
• Goede kennis van het Nederlands
• Kennis van het biopsychosociaal ICF-model is goed meegenomen
• Een eigen wagen ter beschikking hebben i.f.v. externe overleggen is noodzakelijk
• Je zorgt ervoor dat kinderen en ouders hun rechten kunnen verzilveren en je weet hoe je complexe problemen op een kritische en genuanceerde manier kan benaderen

Solliciteren

Tip: onze vacatures kennen vaak veel interesse. Laat je sollicitatie dus niet te lang liggen.

Solliciteren kan heel eenvoudig via het onderstaand formulier.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met An Bosmans (campusverantwoordelijke CAR De Springplank) of Bart Volders (algemeen directeur):

An Bosmans
an.bosmans@arcspringplank.be
053/60.77.70

Bart Volders
bart.volders@ascendere.be
0473/52.36.44.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een open gesprek met de directeur en de campusverantwoordelijke.

Elke sollicitatie wordt consciëntieus en vertrouwelijk behandeld.