Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

CAR Klim Op - Eeklo, CAR De Springplank - Lede, CAR De Locomotief - Ninove, CAR De Schakel - Wetteren

4u - 20u

Kinderpsychiater

We zoeken een kinderpsychiater (4u – 20u).

Ascendere is de overkoepelende vzw van CAR Klim Op (Eeklo), CAR De Springplank (Lede), CAR De Locomotief (Ninove) en CAR De Schakel (Wetteren). We onderzoeken en behandelen (voorschoolse) peuters, kleuters, kinderen en jongeren met ontwikkelingsmoeilijkheden op een multidisciplinaire en wetenschappelijk gefundeerde manier. We vertrekken steeds van de mogelijkheden van het kind en zijn omgeving. Zo streven we naar empowerment en maximale maatschappelijke participatie van kinderen en hun gezin. Laagdrempeligheid is een belangrijke troef van ons. Samenwerking met andere diensten vinden we heel belangrijk.

Functieomschrijving

Voor de ondersteuning van ons team zijn we op zoek naar een kinderpsychiater (m/v/x) met goesting, een oog voor de zorggebruiker en zijn omgeving, een brede kijk op context en maatschappelijke factoren en een hart voor het vak.
• Je werkt mee aan de realisatie van een kwalitatief hoogstaand aanbod voor kinderen en jongeren. Zo staat je in voor de contacten met de ouders, medische begeleiding, het sturen en superviseren van de onderzoeken en de therapie en dit alles in samenwerking met het therapeutisch team.
• Je bent geïnteresseerd in het ontwikkelen van een visie in het team. Je houdt de vinger aan de pols op inhoudelijk vlak en de nieuwste ontwikkelingen in het veld van diagnostiek en therapie.
• Je werkt graag laagdrempelig, je bent aanwezig in de leefwereld van (kwetsbare) gezinnen en je werkt verbindend.

Aanbod

Je komt terecht in een warme en collegiale werksfeer met een ondernemend en professioneel multidisciplinair team waarbij het kind en zijn omgeving centraal staan. We onderhouden goede contacten met zowel ouders, kinderen als externen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, zowel op inhoudelijk als beleidsmatig vlak.
• 4u tot 20u/week. De uren en verdeling zijn bespreekbaar.
• Een bediendencontract of een samenwerkingsovereenkomst als zelfstandig arts zijn mogelijk.
• Een afwisselende en boeiende functie in een dynamische organisatie met een aangename werksfeer en gedreven collega’s
• Ervaring is geen voorwaarde. Relevante anciënniteit kan overgenomen worden.
• Verloning volgens barema met een jaarlijkse eindejaarspremie en vakantiegeld
• Vergoeding woon-werk (gratis treinabonnement, fietsvergoeding,…)

Profiel

We zoeken een teamplayer – die toch zelfstandig kan werken – met affiniteit voor het werken met kinderen en jongeren met complexe problemen. We hechten belang aan betrokkenheid van de ouders. We werken intensief samen met doorverwijzers en externe partners om samen tot een professioneel hulpverleningsparcours te komen waarbij het kind centraal staat. Cliëntgerichtheid, samenwerking, kwaliteit, innovatie en ambitie, transparantie, een constructieve ingesteldheid en inspraak van ouders en andere betrokkenen zijn daarbij sleutelconcepten. Proceslogica staat bij ons centraal.
Naast een multidisciplinaire werking is er aandacht voor het trans- en interdisciplinair werken, waarbij elke discipline vanuit zijn eigen specialisatie een aanvullende inbreng heeft binnen het team

Solliciteren

Solliciteren kan heel eenvoudig door contact op te nemen met de directeur (Bart Volders) op:
• bart.volders@ascendere.be of
• 0473/52.36.44

Voor bijkomende informatie kan je contact opnemen met Dr. Carla De Meuleneire (carla.demeuleneire@gmail.com)

Elke sollicitatie wordt consciëntieus en vertrouwelijk behandeld.

Laatstejaarsassistenten worden ook uitgenodigd om te solliciteren.