Nieuws

Vacatures

Onze Corona-Blog

It’s summertime

It’s summertime

Dat het zware maanden waren, is in allerlei artikels en programma’s al uitgebreid aan bod gekomen. Ik ga hier dan ook niet in herhaling vallen door daar een hele tekst over te schrijven. Het waren gewoon zware maanden, voor mij, voor jou, voor iedereen. PUNT.

De zomervakantie staat voor de deur. Hoewel ik dit jaar niet echt heb afgeteld (we leefden immers lang in onzekerheid omtrent onze zomerplannen), ben ik nu toch blij dat het EIN-DE-LIJK zover is. Ik neem me voor om ook mijn piekergedachten en stresshormonen op verlof te sturen (die hebben toch nog meer dan genoeg overuren staan van de afgelopen maanden). Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar deze tips kunnen je al een eind op weg helpen.

Van quarantaine-horendol tot lockdown-lol: ervaringen vanuit het kot van zorggebruikers van het CAR

Van quarantaine-horendol tot lockdown-lol: ervaringen vanuit het kot van zorggebruikers van het CAR

Op de blog delen we regelmatig onze ervaringen over dit Corona-tijdperk. Deze keer willen we echter iets schrijven over hoe onze kinderen en hun ouders deze periode beleven. We schrijven niet zomaar over hen, maar geven hen zelf een stem. In mei en juni lieten we vijf ouders en hun kinderen* (van kleuter tot adolescent) aan het woord in interviews. We delen hun perspectieven, ervaringen en visie op de toekomst en vatten dit samen in deze blogpost.

Hey you

Hey you

Dit bericht richten we aan de jongeren, tieners, pubers, adolescenten onder jullie. De enquête van het kinderrechtencommissariaat laat zien dat dit voor jullie geen gemakkelijke periode is. Velen onder jullie vinden het nu maar saai, raar en eenzaam. Zoals Billie Eilish zou zeggen: ‘Call me friend, but keep me closer’.  Je hoort je vrienden misschien wel via WhatsApp, maar dat is toch niet hetzelfde dan ze elke dag op school zien. En ja, zelfs je school mis je een beetje, had je ooit gedacht dat je dat zou zeggen?

Blablabla

Blablabla

All we ever hear from you is blah blah blah
So, all we ever do is go ya ya ya
And we don’t even care about what they say
‘Cause it’s ya ya ya ya
Blah blah blah blah

Jullie zullen het allemaal wel herkennen en ik vermoed dat de kans groot is dat zelfs je kinderen het kunnen meezingen: het refrein uit dit liedje van Armin van Buuren.

Blablabla, zonder dat we erbij stilstaan is het toch een dagelijkse bezigheid: praten, babbelen, een klapke doen. Het is dan ook de manier bij uitstek om gedachten, gevoelens, bedoelingen en gebeurtenissen met elkaar te delen.

We CARe for you!

We CARe for you!

We CARe for you!‘Hou vol, dit is tijdelijk’, ik hoor het ze weken geleden allemaal nog zeggen: de virologen, politici,… Uhu, het is tijdelijk, maar dat tijdelijk zijn begint toch wel lang te duren hé, vind je ook niet? En dat tijdelijk zijn zie ik ondertussen toch ook...

Stuur eens een kaartje

Stuur eens een kaartje

Had je mij twee maanden geleden gezegd dat ik binnenkort zou beginnen bloggen, dan zou ik heel verbaasd gekeken hebben. Maar kijk nu, ik zit hier weer te schrijven aan een volgende blogpost. En deze keer schrijf ik over kaartjes. Jawel, over kaartjes! Het klinkt bijna...

Iedereen digibeet in deze digitijden?

Iedereen digibeet in deze digitijden?

Pre-teaching1, Webinar2, Whereby3. Euh, wablief? Een dikke maand geleden was het voor mij allemaal Chinees (of ja, onverstaanbaar Engels, want tegenwoordig zeggen we alles in het Engels, toch?). Ik ben nochtans een kind van de nineties, dus ik heb op vlak van digitale...

Een vleugje humor en een lach in de zorg van alledag

Een vleugje humor en een lach in de zorg van alledag

Het is vandaag lockdown dag… ik ben de tel kwijt! Ik weet wel dat we intussen al zo’n vier weken van thuis uit werken. En het ziet ernaar uit dat we dat nog even zullen moeten volhouden. Eerst was het wennen en zoeken naar een beetje structuur. Maar ik kan vandaag...

Fijne Paasdagen!

Fijne Paasdagen!

Het paasweekend... de zon is van de partij en wij houden alvast de moed erin. Tromgeroffel voor een aankondiging... Jawel, je leest het goed, we sturen jullie onze beste Paas-vibes in een video. Veel kijkplezier!