Krabbels & Babbels

Vacatures

Stage

Krabbels & Babbels

Week van de groeilamp

Week van de groeilamp

Wist je dat… de week van de opvoeding (16 – 23 mei) dit jaar in een nieuw jasje zit? Ze werd namelijk omgedoopt tot de ‘week van de groeilamp’! Op de website kan je een heleboel interessante webinars en (online) workshops vinden.

Samen tegen pesten!

Samen tegen pesten!

Tijdens deze zestiende Vlaamse week tegen pesten willen we vanuit het CAR samen een vuist maken tegen pesten.Hoe willen we ons steentje bijdragen?1) We vinden het belangrijk dat er ingezet wordt op het creëren van een veilige omgeving, waar diversiteit omarmd wordt....

Kinderpsychiater

Kinderpsychiater

We zoeken een kinderpsychiater (4u – 20u).

Ascendere is de overkoepelende vzw van CAR Klim Op (Eeklo), CAR De Springplank (Lede), CAR De Locomotief (Ninove) en CAR De Schakel (Wetteren). We onderzoeken en behandelen (voorschoolse) peuters, kleuters, kinderen en jongeren met ontwikkelingsmoeilijkheden op een multidisciplinaire en wetenschappelijk gefundeerde manier. We vertrekken steeds van de mogelijkheden van het kind en zijn omgeving. Zo streven we naar empowerment en maximale maatschappelijke participatie van kinderen en hun gezin. Laagdrempeligheid is een belangrijke troef van ons. Samenwerking met andere diensten vinden we heel belangrijk.

Week tegen pesten

Week tegen pesten

Van vrijdag 5 februari tot vrijdag 12 februari 2021 loopt de Vlaamse week tegen pesten. Deze week wil een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren. Vanuit het CAR vinden we het zeer belangrijk om dit...

Schatten in de kast

Schatten in de kast

De officiële voorleesweek is inmiddels achter de rug. Met deze blogpost over voorlezen hopen we de voorleesmicrobe (geen nood, hier word je NIET ziek van 😉) verder te verspreiden.

Voorlezen

Voorlezen

November is traditioneel een echte boekenmaand, met de (dit jaar digitale) boekenbeurs en de voorleesweek als hoogtepunten. Voor ons volgend stukje op de blog zoomen we graag in op voorlezen. In afwachting van de blogpost vinden jullie hieronder alvast een klein opwarmertje in quiz-vorm. Benieuwd naar meer? Hou dan zeker onze blog in de gaten!

Wachten op hulp

Wachten op hulp

Een regenachtige en winderige zondagvoormiddag omstreeks 11 uur. Ik sta buiten op de stoep te wachten voor de slagerij aangezien er omwille van de Corona-maatregelen maar 3 mensen tegelijk in de winkel mogen. Nu we het warme zonnige weer al even hebben ingeruild voor druilerige herfstdagen, vloek ik stiekem omdat ik buiten moet staan wachten. Inwendig vloek ik een tweede keer omdat ik beter mijn regenjas had vervangen door een iets dikker exemplaar. En een derde keer omdat ik intussen snel berekend heb op basis van het aantal wachtenden voor mij hoelang ik hier nog zal moeten staan en mijn planning daardoor in het gedrang komt.

Wachtlijsten in de zorg

Wachtlijsten in de zorg

Voor onze volgende blogpost – de eerste binnen het nieuwe blogconcept! – willen we een stukje schrijven over wachtlijsten in de zorg. We horen graag hoe jullie (als ouder, als hulpverlener, als andere betrokkene, als toevallige bezoeker van onze website,…) hierover denken en hoe jullie dit ervaren. Laat ons je mening weten door hieronder te stemmen voor onze poll. De stemming is anoniem, de resultaten worden weergegeven in een taartdiagram. In de volgende post komen we dan op dit thema terug. -> Stay tuned!

We’re back on track

We’re back on track

Nu de zomervakantie en de septemberdrukte achter ons liggen, vinden we het tijd om terug in blog-actie te schieten. Hoewel het Coronatijdperk helaas nog niet achter ons ligt, slaan we met de blog graag een andere weg in.

It’s summertime

It’s summertime

Dat het zware maanden waren, is in allerlei artikels en programma’s al uitgebreid aan bod gekomen. Ik ga hier dan ook niet in herhaling vallen door daar een hele tekst over te schrijven. Het waren gewoon zware maanden, voor mij, voor jou, voor iedereen. PUNT.

De zomervakantie staat voor de deur. Hoewel ik dit jaar niet echt heb afgeteld (we leefden immers lang in onzekerheid omtrent onze zomerplannen), ben ik nu toch blij dat het EIN-DE-LIJK zover is. Ik neem me voor om ook mijn piekergedachten en stresshormonen op verlof te sturen (die hebben toch nog meer dan genoeg overuren staan van de afgelopen maanden). Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar deze tips kunnen je al een eind op weg helpen.

Van quarantaine-horendol tot lockdown-lol: ervaringen vanuit het kot van zorggebruikers van het CAR

Van quarantaine-horendol tot lockdown-lol: ervaringen vanuit het kot van zorggebruikers van het CAR

Op de blog delen we regelmatig onze ervaringen over dit Corona-tijdperk. Deze keer willen we echter iets schrijven over hoe onze kinderen en hun ouders deze periode beleven. We schrijven niet zomaar over hen, maar geven hen zelf een stem. In mei en juni lieten we vijf ouders en hun kinderen* (van kleuter tot adolescent) aan het woord in interviews. We delen hun perspectieven, ervaringen en visie op de toekomst en vatten dit samen in deze blogpost.