Waar staan we voor

Wie zijn we

Wat doen we

Vacatures

Krabbels & Babbels

Stage

Jaarverslagen

Krabbels & Babbels

Vacature logopedist CAR De Schakel

Vacature logopedist CAR De Schakel

Heb je zin om als logopedist(e) aan de slag te gaan met (jonge) kinderen binnen een toffe multidisciplinaire setting? Dan ben jij misschien wel de gedreven collega die we zoeken!

Kinderpsychiater – Kinderneuroloog (m/v/x) CAR Klim Op

Kinderpsychiater – Kinderneuroloog (m/v/x) CAR Klim Op

Voor de ondersteuning van ons team in CAR Klim Op (Eeklo) zijn we op zoek naar een kinderpsychiater of kinderneuroloog (m/v/x) met goesting, een oog voor de zorggebruiker en zijn omgeving, een brede kijk op context en maatschappelijke factoren en een hart voor het vak.

De langste wachtrij

De langste wachtrij

Tijdens de week van de veerkracht organiseerden SAMOO Gent vzw, de mobiele werkers geestelijke gezondheidszorg (PAKT) en de Dienst outreachend werk Stad Gent een wereldrecordpoging: https://www.delangstewachtrij.be/

Gisteren kwamen maar liefst 571 mensen samen in Gent en deden ze een poging om ‘de langste wachtrij’ te  vormen. Een ludieke actie, met een serieuze boodschap. “We moeten tegenwoordig zoveel wachten. We wachten op de trein die vaak te laat is, op een nieuwe auto waarvoor er geen onderdelen zijn. Op sommige luxe-uurwerken moet je zelfs tien jaar wachten. Ambetant. Maar nog erger wordt het als je wacht op broodnodige hulp die niet komt. Als je kind mentale problemen heeft, maar je kan nergens terecht. Je al tien jaar op een wachtlijst staat voor een sociale woning. Wachten op hulp bij een psycholoog,…”, zo lezen we op de website van SAMOO.

Afsluiter week van de veerkracht

Afsluiter week van de veerkracht

We zijn inmiddels aan het einde van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid en de week van de veerkracht beland. Maar dit thema is té belangrijk om hier zomaar te af te sluiten. Daarom smukten we onze verschillende vestigingen op met een paar geheugensteuntjes, om het thema warm te houden en blijvend onder de aandacht te brengen.

Boost je veerkracht

Boost je veerkracht

Er kunnen zijn voor anderen versterkt je geluksgevoel. Benieuwd welke andere tips & tricks je op weg zetten naar een gelukkiger leven?

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober. Ascendere doet mee! Dit jaar wil de campagne vooral het “wij-gevoel” versterken. En daar staan "wij" ook helemaal achter ;-). Ouders, collega's, (netwerk)partners,... die elkaar kennen, helpen en voor elkaar zorgen zijn immers...

Week van de groeilamp

Week van de groeilamp

Wist je dat… de week van de opvoeding (16 – 23 mei) dit jaar in een nieuw jasje zit? Ze werd namelijk omgedoopt tot de ‘week van de groeilamp’! Op de website kan je een heleboel interessante webinars en (online) workshops vinden.

Wereld Autisme Dag

Wereld Autisme Dag

Het is vandaag Wereld Autisme Dag! Inspiratie voor deze blogpost vonden we op de website van de Vlaamse Vereniging Autisme, binnen het “Be Aut’hentic-idee”. Kinderen met autisme denken, voelen en communiceren soms op een andere manier. Hun onverbloemde, unieke en...